Ισπανία: Το ιστιοφόρο του Ναυτικού έκρυβε 127 κιλά κοκαϊνης

Ισπανία: Το ιστιοφόρο του Ναυτικού έκρυβε 127 κιλά κοκαϊνης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αστυνομία της Ισπανίας ανακάλυψε 127 κιλά κοκαίνης κρυμμένα σε θρυλικό, εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του Ισπανικού Ναυτικού, τρείς βδομάδες μετά την σύλληψη τριών μελών του πληρώματος για διακίνηση ναρκωτικών.

Το "Χουαν Σεμπαστιάν Ελκάνο", ένα διάσημο για την κομψότητά του ιστιοφόρο σκάφος, ολοκλήρωσε ένα ταξίδι 6 μηνών και 18.000 ναυτικών μιλίων με σταθμούς σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Κολομβία, με 69 εκπαιδευόμενους – για μερικούς απο τους οποίους το ταξίδι προσέφερε και άλλες "ευκαιρίες". Κατά την επιστροφή του σκάφους στην Ισπανία, τρία μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν για διακίνηση 20 κιλών κοκαίνης απο την Κολομβία, τα οποία πούλησαν στους δρόμους της Ν. Υόρκης.

Μετά απο εκτεταμένη έρευνα που έγινε στο "Χουαν Σεμπαστιάν Ελκάνο", βρέθηκαν 127 κιλά κοκαίνης σε αποθηκευτικό χώρο στα κατάρτια του σκάφους. Κατόπιν αυτών, οι Λιμενικές αρχές της Ισπανίας τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το διάσημο ιστιοφόρο χρησιμοποιήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και συνεχίζουν τις σχετικές έρευνες.

Οι τρεις συλληφθέντες ναύτες κρατούνται σε στρατιωτική φυλακή κοντά στη Μαδρίτη και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 6 ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

Το "Χουαν Σεμπαστιάν Ελκάνο" πήρε το όνομα του Βάσκου εξερευνητή ο οποίος ολοκλήρωσε τον πρώτο περίπλου της Γής τον 16ο αιώνα. Είναι ένα απο τα μεγαλύτερα παραδοσιακά ιστιοφόρα που πλέουν στον Κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή