Ρωσία: Προσπάθεια αποφυγής εισαγωγής απαγορευμένων προϊόντων μέσω Καζακστάν και Λευκορωσίας

Ρωσία: Προσπάθεια αποφυγής εισαγωγής απαγορευμένων προϊόντων μέσω Καζακστάν και Λευκορωσίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα έχει συνομιλίες με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν σχετικά με την εφαρμογή της απαγόρευσης της εισαγωγής προϊόντων διατροφής από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναζητήσει τρόπους για να εμποδισθεί η επανεισαγωγή απαγορευμένων προϊόντων από τις δύο χώρες στη Ρωσία, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιόντοροφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων είναι πιθανόν να περιορισθεί, αλλά όχι να επεκταθεί.

Η Μόσχα σκοπεύει να υποκαταστήσει τα απαγορευμένα προϊόντα με αύξηση των εισαγωγών κρέατος από τη Βραζιλία και τυριών από τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου του πληθωρισμού στη Ρωσία εξαιτίας της εφαρμογής του εμπάργκο στις εισαγωγές, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει συνέπειες στις μαζικές εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τα 25 εκατομμύρια τόνους για την περίοδο εμπορίας 2014-2015, που άρχισε την 1η Ιουλίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή