Λήξη της εκεχειρίας και νέος κύκλος αίματος στη Γάζα

Λήξη της εκεχειρίας και νέος κύκλος αίματος στη Γάζα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΑ. Νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε το Ισραήλ χθες εναντίον της Γάζας, απαντώντας στις παλαιστινιακές ρουκέτες που εξαπολύθηκαν εναντίον του Ισραήλ καθώς έληξε η εκεχειρία των 72 ωρών.

Η Αίγυπτος αργότερα ζήτησε επανέναρξη της εκεχειρίας δηλώνοντας ότι έχουν απομείνει λιγοστά σημεία διαφωνίας. Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις συζητήσεις με τους Αιγύπτιους διαπραγματευτές, ενώ οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να συζητήσουν ενόσω οι Παλαιστίνιοι εξαπολύουν ρουκέτες.

Καθώς οι προειδοποιητικές σειρήνες ηχούσαν στο νότιο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η Χαμάς εξαπέλυσε τουλάχιστον 45 ρουκέτες, δύο εκ των οποίων καταρρίφθηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Οι ρουκέτες που εξαπέλυε η Χαμάς σε όλη τη διάρκεια του πολέμου έπεφταν κυρίως σε άδειες εκτάσεις, ενώ στοίχισαν τη ζωή σε τρεις Ισραηλινούς αμάχους.

Αντιθέτως, οι βόμβες των ισραηλινών αεροσκαφών και τα βλήματα του ισραηλινού πυροβολικού κόστισαν τη ζωή 1.877 Παλαιστινίων, εκ των οποίων το 75% ήταν άμαχοι.

Αρχίζοντας εκ νέου τις ρίψεις ρουκετών, η Χαμάς υπογράμμισε ότι δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών αν δεν ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα της παλαιστινιακής αντίστασης, που είναι η άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Το Ισραήλ αρνείται να συμφωνήσει εφόσον η Χαμάς δεν καταθέτει τα όπλα.

Ως χθες το απόγευμα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας είχαν κοστίσει τη ζωή σε ένα δεκάχρονο αγόρι και έναν μαχητή της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ». Επειτα από μία γιγάντια έκρηξη στην πόλη της Γάζας, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον «τρομοκρατικών εγκαταστάσεων» κατά μήκος της Γάζας. «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς, την υποδομή της και τα μέλη της για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», είπε ο αντισυνταγματάρχης Πέτερ Λέρνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή