Ουγκάντα: Εντοπισμός ύποπτου κρούσματος Έμπολα σε αεροδρόμιο

Ουγκάντα: Εντοπισμός ύποπτου κρούσματος Έμπολα σε αεροδρόμιο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι ειδικά μέτρα απομόνωσης έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο αεροδρόμιο του Έντεμπε έπειτα από τον εντοπισμό επιβάτη που παρουσίαζε συμπτώματα της ασθένειας Έμπολα και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη.

«Έχουμε ένα ύποπτο περιστατικό, έχουμε λάβει δείγματα και τα αναλύουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ουγκάντας Ρουκία Νακαμάτε.

Ο επιβάτης είναι ο πρώτος άνθρωπος που υποβάλλεται σε εξετάσεις για τον ιό Έμπολα στην ανατολική Αφρική εν μέσω της επιδημίας που πλήττει την δυτική Αφρική. Η Ουγκάντα είχε πληγεί από επιδημία του ιού Έμπολα κατά τον παρελθόν. Το τελευταίο κύμα χρονολογείται στο 2012.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο ασθενής, που παρουσίαζε συμπτώματα πυρετού, είναι ένας Σουδανός που εργάζεται για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης και έφθασε στο αεροδρόμιο του Έντεμπε με αεροπλάνο της Ethiopian Airlines. Είχε εργασθεί στο Νότιο Σουδάν, όπου δεν έχει εντοπισθεί κρούσμα της ασθένειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή