Ηττα για το «Πάρτι τσαγιού» στο Τενεσί των ΗΠΑ

Ηττα για το «Πάρτι τσαγιού» στο Τενεσί των ΗΠΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΣΒΙΛ. Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της υπερσυντηρητικής «φράξιας» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γνωστής και ως «Πάρτι τσαγιού», να δώσει το χρίσμα σε υποψήφιό της στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη γερουσιαστική έδρα του Τενεσί. Στις προκριματικές εκλογές της Πέμπτης στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου, ο γερουσιαστής Λαμάρ Αλεξάντερ, υποστηριζόμενος από την «παλαιά φρουρά» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εξασφάλισε το χρίσμα απέναντι στον Τζο Καρ. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειράν ήττα του «Πάρτι τσαγιού» σε ισάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γερουσιαστής Πατ Ρόμπερτς του Κάνσας απέκρουσε επιτυχώς προσπάθεια του «Πάρτι τσαγιού» να του στερήσει το χρίσμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι προσπάθειες των ακτιβιστών της συντηρητικής κομματικής «φράξιας» να εμφανίσουν τους μετριοπαθείς αντιπάλους τους ως «ανθρώπους του κομματικού συστήματος» απέτυχαν.

Για να αποσοβήσει τέτοιες επικρίσεις, ο γερουσιαστής Αλεξάντερ πραγματοποίησε εξουθενωτική προεκλογική εκστρατεία, που τον έφερε σε 35 κωμοπόλεις του Τενεσί σε χρονικό διάστημα τριών μόλις εβδομάδων. Ο 74χρονος Αλεξάντερ έχει διακριθεί στις δύο γερουσιαστικές θητείες από την ικανότητά για συμβιβασμούς, εξασφαλίζοντας έτσι τον σεβασμό των συναδέλφων του και από τα δύο κόμματα.

Η νίκη του Αλεξάντερ αποτελεί κακό οιωνό για τις πολιτικές φιλοδοξίες του «Πάρτι τσαγιού». Το άτυπο πολιτικό κίνημα έχει απολέσει την επιρροή που κάποτε απολάμβανε, καθώς δεν έπεισε το εκλογικό σώμα ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση.                                    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή