Καταδικάστηκε 13 χρόνια μετά τον φόνο

Καταδικάστηκε 13 χρόνια μετά τον φόνο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας της «βασίλισσας των ληστών» και πρώην βουλευτή Φουλάν Ντέβι καταδίκασε χθες δικαστήριο του Δελχί, 13 χρόνια μετά το περιστατικό. Η Φουλάν Ντέβι γεννήθηκε από γονείς της χαμηλότερης «κάστας» στο πάμπτωχο κρατίδιο Μαντιά Πραντές της κεντρικής Ινδίας. Αφού έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 16 ετών, αναζήτησε την τύχη της σε συμμορία ληστών, προτού εξασφαλίσει μεγάλη δημοτικότητα χάρη στο πνεύμα δικαίου που επέδειξε ως επικεφαλής της συμμορίας. Το 1996 εξελέγη στο ινδικό Κοινοβούλιο, το 2001, όμως, δολοφονήθηκε από τρεις μασκοφόρους στο Δελχί.

Ο δολοφόνος της, Σερ Σινγκ Ράμα, ομολόγησε την πράξη του, αποκαλύπτοντας ότι ενήργησε κατ’ εντολήν εύπορων κατοίκων του Μαντιά Πραντές, που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εκδικηθούν την ομαδική δολοφονία 22 συμπατριωτών τους υψηλής κάστας. Η Φουλάν είχε διατάξει τη δολοφονία των 22 το 1981, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον ομαδικό βιασμό της αρκετά χρόνια νωρίτερα στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή