Νεκροί πέντε Γάλλοι ορειβάτες στο Μον Μπλαν

Νεκροί πέντε Γάλλοι ορειβάτες στο Μον Μπλαν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε Γάλλοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο Μον Μπλαν, το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης, ενώ ένα έκτο άτομο, ο οδηγός της ομάδας, αγνοείται, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Η ομάδα των ορειβατών ήταν οργανωμένη και ο οδηγός τους έμπειρος, όπως σχολίασαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι έξι ορειβάτες είχαν ξεκινήσει με στόχο να φτάσουν στην κορυφή Aiguille d’ Argentiere του Μον Μπλαν, το οποίο έχει ύψος 3.902 μέτρα. Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε την Τρίτη, όταν έγινε αντιληπτή η απουσία τους από το κατάλυμά τους, ενώ σφοδρή κακοκαιρία ξέσπασε στο βουνό. Τα άψυχα σώματα των ορειβατών εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από έρευνα της ομάδας διάσωσης που κατευθύνθηκε προς την κορυφή.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού της ομάδας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ηλικία ή την ταυτότητα των άτυχων Γάλλων. Ο αριθμός των θυμάτων ορειβατικών δυστυχημάτων στο Μον Μπλαν έχει αγγίξει τα δεκατρία άτομα από τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα διάφοροι τοπικοί παράγοντες να ζητούν περισσότερους περιορισμούς στις άδειες που χορηγούνται για ανάβαση στο όρος, ακόμη και την υποβολή στοιχείων που αποδεικνύουν ότι τα άτομα διαθέτουν προηγούμενη ορειβατική εμπειρία.

Οι επαγγελματίες οδηγοί, από την πλευρά τους, ανησυχούν για τη μεγάλη τουριστική προσέλευση στο Μον Μπλαν, το οποίο σταδιακά μπορεί να μετατραπεί σε τόπο «ελευθέρας πρόσβασης για όλους», δημιουργώντας πολλά ζητήματα ασφάλειας. Αν και ο Αύγουστος είναι από τις καλύτερες περιόδους για ορειβασία, ο καιρός έχει αποδειχθεί εξαιρετικά άστατος το τελευταίο διάστημα.

Στις δύο Αυγούστου δύο Βέλγοι ορειβάτες είχαν βρεθεί νεκροί, ενώ ακόμη έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Μον Μπλαν στις δεκαπέντε και τριάντα Ιουλίου – δύο Ιρλανδοί, δύο Φινλανδοί, ένας Γερμανός και ένας Γάλλος.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, μια οικογένεια Αμερικανών, αποτελούμενη από έναν πατέρα και δύο παιδιά ηλικίας εννέα και έντεκα ετών, παγιδεύτηκαν στο όρος λόγω χιονοστιβάδας.

Η οικογένεια κατόρθωσε να διαφύγει χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το βίντεο, όμως, από το συμβάν δείχνει τους τρεις επισκέπτες να βρίσκονται στο σημείο γνωστό ως «πέρασμα του θανάτου», γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή