Εντεκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Εμπολα στη Νιγηρία

Εντεκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Εμπολα στη Νιγηρία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νιγηρία επιβεβαίωσε ένα ακόμη κρούσμα του Έμπολα ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 11, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Πρόκειται για ένα άτομο στο Λάγκος που είχε έρθει σε επαφή με τον Πάτρικ Σόγερ, τον Λιβεριανό αμερικανικής καταγωγής που μετέφερε τον ιό στη Νιγηρία όπου ταξίδεψε αεροπορικώς στις 20 Ιουλίου, είπε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Αμπούτζα ο υπουργός Ονγεμπούτσι Τσούκβου.

Korean Air: Διακοπή πτήσεων από και προς το Ναϊρόμπι λόγω Εμπολα

Η αεροπορική εταιρεία Korean Air ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το Ναϊρόμπι από τις 20 Αυγούστου για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε σε εβδομαδιαία βάση τρεις πτήσεις μετ΄επιστροφής από το Ιντσόν της Νότιας Κορέας στην πρωτεύουσα της Κένυας, και ότι θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις ανάλογα με τις συνθήκες.

Σιγκαπούρη: Σε θάλαμο απομόνωσης μεταφέρθηκε μία Νιγηριανή

Η Νιγηριανή, η οποία νωρίτερα σήμερα μεταφέρθηκε στον θάλαμο απομόνωσης νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα όπως εκφράζονταν φόβοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times.

Ο Φίλιπ Τσου, επικεφαλής του κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος όπου μεταφέρθηκε η γυναίκα, ανακοίνωσε ότι η Νιγηριανή δεν είχε προσβληθεί από τον ιό και έλαβε εξιτήριο.

"Παραλάβαμε έναν ασθενή με ιστορικό από την Νιγηρία", είπε ο Τσου και πρόσθεσε ότι δεν προέκυψε η γυναίκα αυτή να "είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που εμφάνιζε ύποπτα συμπτώματα ή με κάποιον πάσχοντα" από τον ιό.

Η γυναίκα, περίπου στα 50 της, πιστεύεται ότι ταξίδεψε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου με πυρετό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η χειρότερη επιδημία Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.069 ανθρώπους ανά τον κόσμο με 1.975 ύποπτα κρούσματα, τα περισσότερα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στην Ασία δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή