Ταραχές για τον θάνατο 18χρονου

Ταραχές για τον θάνατο 18χρονου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και Αφροαμερικανών κατοίκων του προαστίου του Σεν Λούις του Μιζούρι, Φέργκιουσον, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για ηρεμία.

Το περασμένο Σάββατο, αστυνομικός του Φέργκιουσον πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, ο οποίος σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξοργισμένοι κάτοικοι του προαστίου συνεπλάκησαν με την αστυνομία, εκτιμώντας ότι η ηγεσία της καλύπτει τον δράστη-αστυνομικό. Η συνέχιση των επεισοδίων οδήγησε τον πρόεδρο Ομπάμα να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία δεσμεύθηκε για ενδελεχή έρευνα του περιστατικού από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και όχι από αυτές της πολιτείας του Μιζούρι. Την οργή των κατοίκων προκάλεσε, όμως, η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας του Φέργκιουσον να μη δημοσιοποιήσει το όνομα του δράστη, προφασιζόμενος ότι κάτι τέτοιο θα απειλούσε τη ζωή του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο μεταξύ, η χρήση πολεμικού οπλισμού από τους άνδρες και τις γυναίκες της τοπικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του 18χρονου, κάνοντας πολλούς να σχολιάζουν αρνητικά τον παραστρατιωτικό χαρακτήρα μιας επιχείρησης διατήρησης της τάξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή