Ισραήλ: Υπέρ του πολέμου στη Γάζα το 92% των Εβραίων

Ισραήλ: Υπέρ του πολέμου στη Γάζα το 92% των Εβραίων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έρευνα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 92% των Ισραηλινών Εβραίων συμφωνεί με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μόλις το 7% απάντησε ότι δεν τον θεωρεί δικαιολογημένο.

Όσον αφορά την ισχύ που χρησιμοποιείται, το 48% δήλωσε πως θεωρεί ότι γίνεται χρήση της προσήκουσας δύναμης πυρός στη Γάζα, ενώ το 45% ότι γίνεται χρήση λιγότερης δύναμης πυρός από αυτή που θα χρειαζόταν, σύμφωνα με την έρευνα Δείκτης Ειρήνης του Αυγούστου του 2014 από Ινστιτούτο της Δημοκρατίας του Ισραήλ.

Μόλις το 6% των Ισραηλινών που ερωτήθηκαν έκρινε πως έχουν προκληθεί υπερβολικά μεγάλες ζημιές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι μισοί και πλέον εκ των ερωτηθέντων είπαν πως η κυβέρνηση έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους στο πλαίσιο της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή. Το 47% ωστόσο πιστεύει το αντίθετο. Μόλις το 32% εκ των ερωτηθέντων δήλωσε πως το ικανοποιούν τα αποτελέσματα της επιχείρησης μέχρι τώρα.

Παράλληλα το 58% εκ των Ισραηλινών Εβραίων απάντησε πως δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ οφείλει να ικανοποιήσει οποιαδήποτε αξίωση προβάλλει η Χαμάς ή άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις και ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει να δρα ωσότου οι Παλαιστίνιοι μαχητές παραδοθούν, σύμφωνα με τη μηνιαία αυτή έρευνα.

Από την άλλη, το 62% των μειονοτικών Ισραηλινών Αράβων αντιτίθεται στον πόλεμο ενώ το 24% θεωρεί πως ήταν δικαιολογημένος.

Περίπου το 60% των Ισραηλινών Εβραίων είπε πως εμπιστεύεται τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ως διαμεσολαβητή στις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους. Ένα σχεδόν ίσο ποσοστό των Ισραηλινών Αράβων απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή