ΗΠΑ: Υποψίες για κρούσμα Έμπολα στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Υποψίες για κρούσμα Έμπολα στην Καλιφόρνια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγματα αίματος ενός ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη βόρεια Καλιφόρνια και υπάρχουν υποψίες ότι εκτέθηκε στον ιδιαίτερα θανατηφόρο ιό Έμπολα στάλθηκαν στο ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του Έμπολα στις ΗΠΑ. Δύο Αμερικανοί οι οποίοι μολύνθηκαν από τον ιό στη Λιβερία μεταφέρθηκαν στη χώρα για νοσηλεία αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Kaiser Permanente, η οποία διαχειρίζεται το Ιατρικό Κέντρο του Νοτίου Σακραμέντο, ένα πρόσωπο το οποίο νοσηλεύεται σε αυτό σε απομόνωση μπορεί να έχει εκτεθεί στον Έμπολα και θα αναλυθούν δείγματα αίματος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι έχει μολυνθεί.

Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ημερών, είπε η Λόρα Μακάσλαντ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην κομητεία του Σακραμέντο.

Δεν αποκαλύφθηκε το φύλο ούτε η κατάσταση της υγείας του προσώπου αυτού, όπως επίσης δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμιά λεπτομέρεια σχετικά με το εάν έχει ταξιδέψει στην δυτική Αφρική, όπου σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.350 άνθρωποι από την επιδημία του Έμπολα.

Προχθές Δευτέρα οι αρχές στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται εξετάσεις σε μια δασκάλα που πρόσφατα επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε και νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Αλμπουκέρκι σε σταθερή κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή