ΠΟΥ: Σύνοδος για εμβόλια και πιθανές θεραπείες κατά του Εμπολα

ΠΟΥ: Σύνοδος για εμβόλια και πιθανές θεραπείες κατά του Εμπολα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει μια σύνοδο στις αρχές του μήνα στην οποία θα συζητηθούν οι πιθανές θεραπείες και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Οι συνομιλίες, οι οποίες θα διεξαχθούν την 4η και 5η Σεπτεμβρίου στη Γενεύη, θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πειραματικών φαρμάκων και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές και να μεγεθυνθεί η παραγωγή, ανέφερε ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ.

Το φάρμακο «ZMapp είναι μια από τις διάφορες πειραματικές θεραπείες και τα εμβόλια για τον Έμπολα που βρίσκονται υπό έρευνα αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, οι προμήθειες όλων (των πειραματικών φαρμάκων και των εμβολίων) είναι εξαιρετικά περιορισμένες», σημείωσε ο ΠΟΥ σε μια ανακοίνωση του.

Ο οργανισμός αναφερόταν σε ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο παράγεται στις ΗΠΑ και έχει δοκιμαστεί σε έξι ασθενείς μέχρι τώρα. Η ποσότητα αυτού του φαρμάκου που ήταν διαθέσιμη έχει πλέον εξαντληθεί.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, δύο γιατροί και μια νοσοκόμα οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τους χορηγείται το ZMapp, εμφανίζουν ενδείξεις βελτίωσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λιβερίας.

Η κατάσταση της νοσοκόμας και του ενός από τους γιατρούς έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Τόλμπερτ Νιένσουα.

Η κατάσταση του δεύτερου γιατρού παραμένει σοβαρή, αλλά έχει επίσης βελτιωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή