Ουάσινγκτον: «Τρομοκρατική επίθεση» κατά των ΗΠΑ η εκτέλεση του Φόλεϊ

Ουάσινγκτον: «Τρομοκρατική επίθεση» κατά των ΗΠΑ η εκτέλεση του Φόλεϊ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνιστά μια «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον των ΗΠΑ, υποστήριξε απόψε ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε αυτήν τη «βάρβαρη δολοφονία».

«Όταν βλέπετε να σκοτώνουν κάποιον με τέτοιο φρικτό τρόπο, αυτό συνιστά μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας μας», είπε ο Μπεν Ρόουντς, ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία "εάν χρειαστεί".

Ο Ρόουντς επανέλαβε ότι η καταβολή λύτρων για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται από «τρομοκρατικές οργανώσεις» δεν είναι η ορθή λύση. «Δεν θα παράσχουμε πόρους σε τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία αρνούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν χρήματα για την απελευθέρωση υπηκόων τους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μολονότι επισήμως το διαψεύδουν, έχουν επιλέξει κάποιες φορές αυτή τη διέξοδο.

Ο Ρόουντς τόνισε πάντως ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες και υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος σήμερα είναι «πιο επικίνδυνο» απ' ό,τι ήταν πριν από ένα εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή