«Επικίνδυνη» η Οξφορντ Στριτ

«Επικίνδυνη» η Οξφορντ Στριτ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σκότλαντ Γιαρντ τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στην πόλη προς αποφυγήν, μετά τους χαρακτηρισμούς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Οξφορντ Στριτ ως «επικίνδυνη» και «λιγότερο ασφαλή» περιοχή, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, ο Ben Quinn. Εκτός από την Οξφορντ, η Πικαντίλι Σέρκους αποτελεί άλλον έναν από τους τουριστικούς προορισμούς με αυξημένα ποσοστά κλοπής και απάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι Αραβες δήλωσαν ότι οι δύο μεγάλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο φέτος σε επισκέπτες από τα κράτη του Περσικού Κόλπου είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει η κρατούσα αντίληψη για την ασφάλεια του Λονδίνου.

Με τη χρήση και παρακολούθηση από το Google maps, οι επικίνδυνες περιοχές όπως αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η διαδρομή από τον σταθμό του μετρό Μαρμπλ Αρτς προς τον σταθμό Ετζγουερ Ρόουντ, καθώς και η Πικαντίλι, η Μποντ Στριτ, το Σόχο, η Πλατεία Λέστερ, η Οξφορντ Σέρκους και η κεντρική αρτηρία Τότεναμ Κορτ Ρόουντ.

Το δυτικό άκρο της Οξφορντ Στριτ περιγράφεται ως μια περιοχή παγκοσμίου εμπορίου, καθώς φιλοξενεί το Selfridges, αγαπημένο προορισμό για πολλούς Αραβες. Οι περιοχές που ονομάστηκαν «λιγότερο επίφοβες» είναι η αγορά Σέπερντς Μπους και οι σταθμοί του μετρό Κουίνσγουεϊ και Μπέισγουοτερ.

Τον Απρίλιο, η αστυνομία πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις μετά τον βαρύ τραυματισμό τριών γυναικών από άνδρα που κρατούσε σφυρί, ο οποίος εισέβαλε κρυφά στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο Κάμπερλαντ κοντά στην Μαρμπλ Αρτς, όπου διέμεναν οι τρεις αδερφές από αραβική χώρα. Τα τρία παιδιά τους, τα οποία δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, κοιμούνταν σε διπλανά δωμάτια. Δύο εβδομάδες αργότερα, ζευγάρι από τα Εμιράτα έπεφτε θύμα ένοπλης ληστείας σε διαμέρισμα στο Πάντινγκτον.

Η επιχειρηματίας και συνιδρύτρια της αλυσίδας εστιατορίων Just Falafel στην Αγγλία, Αλία αλ Μαζρούι, δήλωσε στον Guardian ότι η βίαιη δολοφονία ενός 31χρονου φοιτητή τον περασμένο Ιούνιο, κοντά στο Εσεξ, είχε «τεράστια επίδραση».

«Είχα κάποιους φίλους που βρίσκονταν στο Λονδίνο και των οποίων οι οικογένειες τρομοκρατήθηκαν, κυρίως μετά το συγκεκριμένο περιστατικό», συμπλήρωσε.

Ο 20χρονος Ομπέιντ Αλζάμπι, που σπούδασε στην Αγγλία και τώρα έχει επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι, ανησυχούσε περισσότερο για την ασφάλεια στο Λονδίνο, λέγοντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις και ληστείες είχαν δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις σε φίλους του, οι οποίοι ήθελαν να επισκεφθούν τη Βρετανία.

«Στις μέρες μας, πολλοί ταξιδιώτες που είχαν την Αγγλία ως προορισμό προτιμούν άλλες χώρες όπως την Ελβετία ή τις ΗΠΑ», είπε ο Αλζάμπι.

Ωστόσο, ο διοικητής της αστυνομίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. «Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεγάλες πόλεις στον κόσμο και η εγκληματικότητα συνεχίζει να μειώνεται», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή