Ν. Αναστασιάδης: «Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού φέρεται πως είναι ο Ερντογάν»

Ν. Αναστασιάδης: «Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού φέρεται πως είναι ο Ερντογάν»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «φίλοι που ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού και οι οποίοι έχουν συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν», έχουν διαμηνύσει στη Λευκωσία ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας είναι αποφασισμένος να συμβάλει στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αλήθεια», ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι αναμένει να ακούσει από τον κ. Ερντογάν τις θέσεις που θα διατυπώσει κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου.

«Εάν η επίσκεψη συνοδεύεται με δηλώσεις περί δημιουργίας δύο κρατών, ή συνεργασίας δύο κρατών δεν είναι το μήνυμα που αναμένουν οι ξένοι και εμείς» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρέπει, πρόσθεσε, να γίνουν τέτοιες τοποθετήσεις, που να δημιουργούν βάσιμα την ελπίδα ότι επιτέλους εννοεί αυτά που διαμηνύει, ότι δηλαδή επιθυμεί λύση του Κυπριακού προβλήματος σύντομα.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε επίσης ότι η Λευκωσία έχει βολιδοσκοπηθεί από τουρκικές εταιρείες για το θέμα του φυσικού αερίου.

«Η απάντησή μας είναι ότι εάν και εφόσον συμβάλετε στη λύση του Κυπριακού, δεν βλέπουμε γιατί να μην είστε ένας εκ των μελλοντικών αγοραστών του φυσικού αερίου της Κύπρου» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή