Xαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για τη συνάντηση Πούτιν-Ποροσένκο η Μέρκελ

Xαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για τη συνάντηση Πούτιν-Ποροσένκο η Μέρκελ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι οι συνομιλίες που πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Μινσκ ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, είναι απίθανο να έχουν αποτέλεσμα την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

Μια ημέρα αφού πραγματοποίησε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Κίεβο, η Μέρκελ επανέλαβε πως χρειάζεται πολιτική λύση και πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στην ανατολικη Ουκρανία.

Οι Πούτιν και Ποροσένκο πρόκειται να συναντηθούν στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, και στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ανώτερα μέλη της ΕΕ και της υπό τη Ρωσία Τελωνειακής Ένωσης.

"Η επίσκεψή μου στο Κίεβο ήταν προετοιμασία για μια τέτοια συνάντηση (ανάμεα στον Πούτιν και τον Ποροσένκο) η οποία βέβαια δεν θα έχει αποτέλεσμα μια λύση", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

"Όμως πρέπει να μιλάς με τον άλλο αν θέλεις να βρεις λύσεις", δήλωσε η Μέρκελ προσθέτοντας πως η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τις δύο πλευρές να υπερβούν τις διαφορές τους σε θέματα από την αποκέντρωση μέχρι τις εμπορικές σχέσεις και τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

"Αυτό που λέμε, και ιδιαίτερα εγώ ως κάποια που έζησε το πώς η Γερμανία μπόρεσε να ενωθεί ειρηνικά με τη συμφωνία των γειτόνων της, είναι ότι ο ουκρανικός λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να επιλέξει το δρόμο του", πρόσθεσε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ, η οποία μεγάλωσε στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει κάτι που θα έβλαπτε τη Ρωσία και θέλει αντίθετα να έχει καλές εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή