Πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής από την Παλαιστινιακή Αρχή

Πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής από την Παλαιστινιακή Αρχή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παλαιστινιακή Αρχή ετοιμάζεται να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ορίσει μια καταληκτική ημερομηνία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη, υποστήριξε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αποκάλυψη για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας γίνεται εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή διοίκηση είναι «έτοιμη να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τερματιστεί η κατοχή» από το Ισραήλ, είπε ο Ουάσελ Άμπου Γιούσεφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο υπουργός Εργασίας Άχμαντ αλ Ματζνταλάνι ανέφερε επίσης ότι οι παλαιστινιακές αρχές «εργάζονται για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου» στην οποία θα οριστεί «ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της κατοχής».

Κανείς από τους δύο ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε θα παρουσιαστεί επισήμως η πρωτοβουλία αυτή.

Το αίτημα αυτό υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ που, κατά παράδοση, ασκούν βέτο σε κάθε πρόταση που κατατίθεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την κρίνουν αντι-ισραηλινή.

Οι Παλαιστίνιοι απειλούν ήδη ότι θα προσχωρήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μια ενέργεια που θα τους επέτρεπε να κινήσουν μια δικαστική έρευνα σε βάρος Ισραηλινών αξιωματούχων για τους χειρισμούς τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς, που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι υπέγραψε ένα έγγραφο με τον οποίο καλεί τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να ζητήσει την ένταξη τους στο ΔΠΔ.

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 2.122 από την αρχή του πολέμου στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε 16 επιθέσεις και πως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής καμιά ρουκέτα δεν εκτοξεύθηκε εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δύο τεμένη στο Μπέιτ Χανούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας καταστράφηκαν στη διάρκεια αυτών των ισραηλινών επιδρομών, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Η επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς "θα συνεχισθεί μέχρι να επιτύχει το στόχο της (…) αυτό μπορεί να πάρει καιρό", προειδοποίησε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή