Ενας κουβάς για τη Μαντόνα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι αποδεικνύει η ιστορία της «πρόκλησης του κουβά», που εξελίσσεται στο απόλυτο ιντερνετικό φαινόμενο της εποχής, είναι ότι και οι διασημότεροι και πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο βαριούνται, όπως εμείς. Δώσε τους ένα παιχνιδάκι, μια ευκαιρία να τσαλακώσουν λίγο την εικόνα τους, μαζί και έναν φιλανθρωπικό σκοπό για άλλοθι, και θα τσιμπήσουν.

Η «πρόκληση του κουβά», στην απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει, είναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων για τη νόσο Λου Γκέριγκ-ALS, την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ρίξουν στο κεφάλι τους έναν κουβά με παγωμένο νερό, να ανεβάσουν το σχετικό βίντεο στο Ιντερνετ και να «πετάξουν το γάντι» σε τρεις φίλους τους, ώστε να επαναλάβουν το εγχείρημα. Οποιος αρνηθεί πρέπει να καταθέσει 100 δολάρια στο λογαριασμό της αμερικανικής ένωσης για το ALS, αλλά κατά κανόνα όλοι επιλέγουν και τον κουβά και τη δωρεά. Από τις 29 Ιουλίου υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια, ποσό 200 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό.

Στα άτυπα «βραβεία του κουβά», για την πιο ευφάνταστη και πειστική συμμετοχή στη δοκιμασία, επικρατέστεροι μέχρι στιγμής είναι ο Μπιλ Γκέιτς, που έβαλε να του κατασκευάσουν ολόκληρο μηχανισμό καταβρέγματος, και το «κακό παιδί» του Χόλιγουντ Τσάρλι Σιν, ο οποίος περιλούστηκε με 10.000 δολάρια σε μετρητά, έστειλε το μήνυμα «αφήστε τις αηδίες, τα παγάκια λυώνουν, το χρήμα σώζει ζωές» και προκάλεσε τον άσπονδο φίλο του Αστον Κούτσερ, που τον διαδέχτηκε στο σίριαλ Two and a Half Men, να «ξηλωθεί». Ειδική μνεία αξίζει και ο Τζορτζ Μπους, που στην αρχή έκανε τον δύσκολο, αλλά ήρθε πισώπλατα η σύζυγος Λόρα και του ’δωσε να καταλάβει.

Από τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ του Facebook μέχρι την κροίσο των media Οπρα Γουίνφρι και από τον ωραιοπαθή Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τον θρασύ Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος προκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα την ώρα που το Μιζούρι καίγεται, η λίστα των διασημοτήτων που βρίσκει κανείς στο YouTube να καταβρέχονται δεν έχει τελειωμό. Είναι αμφίβολο αν ο πρόεδρος Ομπάμα θα ανταποκριθεί, όπως άλλωστε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προκλήθηκε με τη σειρά του από τον μπρατσαρά Βιν Ντίζελ. Επίσης, απορίας άξιον είναι τι θα πράξει η Μαντόνα, η οποία προκλήθηκε από την ποπ στάρλετ Κέιτι Πέρι, καίτοι μόλις είχε συνέλθει από το πάρτι των 56ων γενεθλίων της, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε έπαυλη στις Κάννες.

Θέμα του πάρτι ήταν ο μεγάλος Γκάτσμπι και οι προσκεκλημένοι, από τον υιό της εορτάζουσας Ρόκο Ρίτσι μέχρι την Κέιτ Μος, προσήλθαν ενδεδυμένοι σαν να ’ταν η δεκαετία του ’20. Εννοείται ότι η πολυτέλεια έβγαζε μάτια και η Μαντόνα δεν παρέλειψε να δείξει φωτογραφίες του παλιού της εαυτού και να ανεβάσει στο Instagram καινούργιες. Ελα, όμως, που έβγαζε και μια μελαγχολία όλο αυτό – σαν να προσπαθείς μάταια να πείσεις το χρόνο να κάνει μια στάση για χάρη σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή