Η Βρετανία ανέβασε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

Η Βρετανία ανέβασε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BAΓΔΑΤΗ. Η Βρετανία χθες ανέβασε την εκτίμηση της απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα από τη διεθνή τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί της κλίμακας, χαρακτηρίζοντας την απειλή «σοβαρή». «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι επίκειται κάποιο χτύπημα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι. «Τα αυξημένα επίπεδα απειλής σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, όπου τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης».

Στο Ιράκ χθες το ΙSIS δημοσιοποίησε ακόμη ένα βίντεο αποκεφαλισμού, με στόχο αυτή τη φορά τον εκφοβισμό των Κούρδων μαχητών. Στο βίντεο, με τίτλο «μήνυμα από αίμα στους ηγέτες της αμερικανοκουρδικής συμμαχίας», Κούρδοι αιχμάλωτοι εκλιπαρούν τον πρόεδρο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί, «να διακόψει τις σχέσεις του με την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ».

Είναι εμφανής η προσπάθεια των τζιχαντιστών να προβληθούν στα μάτια του μουσουλμανικού κόσμου ως οι εκδικητές για τα όσα έπραξαν τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ, γι’ αυτό και ντύνουν τους ομήρους τους με πορτοκαλί στολές, που παραπέμπουν στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο.

Εικονικοί πνιγμοί

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο φωτορεπόρτερ που αποκεφαλίστηκε από το ΙSIS στη Συρία, και άλλοι τρεις όμηροι είχαν υποστεί το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, το οποίο χρησιμοποιούσε η CIA στις ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή