ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ισλαμιστών στο Μογκαντίσου της Σομαλίας

Επίθεση ισλαμιστών στο Μογκαντίσου της Σομαλίας

Μέλη των σεμπάμπ, των ισλαμιστών ανταρτών της Σομαλίας, επιτέθηκαν σήμερα εναντίον του αρχηγείου και μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας της υπηρεσίας πληροφοριών της Σομαλίας στο κέντρο του Μογκαντίσου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μια ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ακολούθησαν οι σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

Τουλάχιστον 7 αντάρτες σκοτώθηκαν στην επίθεση και στις συγκρούσεις σύμφωνα με έναν αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης επίσης σκοτώθηκαν, είπε σε δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Άχμεντ Χουσέιν, ένας ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, επιβεβαίωσε την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου και την ανταλλαγή πυρών και προσέθεσε ότι στις εγκαταστάσεις του κτιρίου βρίσκονται υπόγεια κρατητήρια.

«Φαίνεται πως στόχος τους ήταν να προκαλέσουν χάος και να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να απελευθερώσουν τους συντρόφους τους που κρατούνται στα υπόγεια κρατητήρια, αλλά αυτό δεν θα συμβεί» τόνισε αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε μια ανακοίνωση από τον σεΐχη Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, έναν εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις, προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Σκοτώσαμε 15 στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από τους Δυτικούς στο βασανισμό των κρατουμένων. Ορισμένοι κρατούμενοι απέδρασαν» υποστήριξε ο ίδιος.