Κύκλωμα πουλούσε πλαστά βιάγκρα και στην Κύπρο

Κύκλωμα πουλούσε πλαστά βιάγκρα και στην Κύπρο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινές επιχειρήσεις διενεργήθηκαν από τις αρχές σε Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Ουγγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να σταματήσουν την κυκλοφορία πλαστών φαρμάκων (βιάγκρα) και για να ενημερώσουν το αντίκτυπο των εν λόγω φαρμάκων για τη δημόσια υγεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προς υποστήριξη των επιχειρήσεων συντονισμένα ενεργούν η Eurojust και η Europol, ώστε να λυθούν νομικά ζητήματα μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και διασταύρωση των πληροφοριών και στοιχείων που θα σταλούν με τη σειρά τους προς  εξέταση από τις δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών από την ειδική ομάδα σε Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία, αλλά και Κύπρο, Ουγγαρία και Σλοβακία έχουν πουληθεί εκατομμύρια φάρμακα αξίας 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί σημαντικό χρηματικό ποσό, διάφορα οχήματα πολυτελείας, ενώ έχουν «παγώσει» περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία. Ακόμη, δώδεκα ύποπτοι έχουν συλληφθεί.

Ενδεικτικά, από την αρχή της έρευνας το Σεπτέμβριο του 2012, πάνω από 30.00 φάρμακα, αξίας 2 εκατ. ευρώ έχουν κατασχεθεί μόνο στην Αυστρία. Ενώ αυτό το ποσό πιστεύεται πως αντιπροσωπεύει μόνο το 1/5 από τις πραγματικές  δοσολογίες που έχουν πουληθεί στη χώρα.

Τα εν λόγω πλαστά φάρμακα που εντοπίστηκαν πρόκειται για εισαγωγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κίνα και την Ινδία .

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή