Μπέπε Γκρίλο: Φορείς μολυσματικών ασθενειών οι μετανάστες

Μπέπε Γκρίλο: Φορείς μολυσματικών ασθενειών οι μετανάστες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο συνέδεσε σήμερα τις αφίξεις μεταναστών στην Νότια Ιταλία με τον κίνδυνο διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

«Όταν οι προπάπποι μας έφταναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έβλεπαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Έλις Άιλαντ», έγραψε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

«Για την φυματίωση δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει με αποτελεσματικό τρόπο τους ενήλικες, μεταδίδεται από τον αέρα και για την θεραπεία της χρειάζονται χρόνια», συνέχισε ο ίδιος. «Αν θέλουμε να την επανεισάγουμε, ας το κάνουμε, αλλά πρέπει να γίνει υπό το φως του ηλίου», πρόσθεσε ο Γκρίλο.

Χθες, ο γενοβέζος κωμικός είχε φιλοξενήσει στο ιστολόγιό του επιστολή Ιταλού αστυνομικού και συνδικαλιστή, στην οποία καταγγέλλεται ότι «σαράντα αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum και που υποβλήθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση του βακτηριδίου της φυματίωσης , προέκυψαν θετικοί».

Πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η άποψη του Γκρίλο είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ήδη τον Ιανουάριο, όταν ο Γκρίλο είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι στο Κίνημά του υιοθέτησαν την ακριβώς αντίθετη άποψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή