Ευθύνες στις τοπικές αρχές του Ρόδερχαμ για κακοποίηση 1.400 παιδιών

Ευθύνες στις τοπικές αρχές του Ρόδερχαμ για κακοποίηση 1.400 παιδιών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την ολιγωρία της τοπικής αστυνομίας και των δημοτικών υπηρεσιών του Ρόδερχαμ καταδίκασε χθες η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέσα Μέι, που δεσμεύθηκε να δράσει αποφασιστικά, ενώ κατήγγειλε την αδυναμία των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ως αποτέλεσμα «παραμέλησης καθηκόντων».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, περίπου 1.400 παιδιά στην κωμόπολη αυτή της βόρειας Αγγλίας υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από συμμορίες ενηλίκων κατοίκων πακιστανικής και νοτιοασιατικής καταγωγής.

Ορισμένα από τα θύματα, κορίτσια σε ανάδοχες οικογένειες, ήταν μόλις 11 ετών όταν έπεσαν θύματα των νεαρών ανδρών που τις κακοποιούσαν αφού τους είχαν προσφέρει αλκοόλ και ναρκωτικά. Οσα παιδιά θέλησαν να μιλήσουν δέχθηκαν απειλές σωματικής βίας, ενώ κάποια από αυτά υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν ομαδικούς βιασμούς, με την προειδοποίηση ότι το ίδιο θα πάθαιναν κι αυτά εάν επέμεναν να αποκαλύψουν όσα είχαν υποστεί. Ενα κορίτσι δέχθηκε επίθεση από τον βιαστή της, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη, απειλώντας να την κάψει ζωντανή.

Σε διαθεσιμότητα

Σε χθεσινή της ομιλία ενώπιον της Βουλής, η Τερέσα Μέι δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, που συνέταξε την έκθεση γύρω από τα σεξουαλικά εγκλήματα στο Ρόδερχαμ. Την ίδια στιγμή, το Εργατικό Κόμμα έθεσε σε διαθεσιμότητα τέσσερις δημοτικούς του συμβούλους, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στο Ρόδερχαμ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ κατηγόρησε τα αποπεμφθέντα στελέχη ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τη νεολαία του δήμου τους.

Η έρευνα, την οποία διέταξε η υπουργός Εσωτερικών, θα εξετάσει τον ρόλο της αστυνομίας και των δημοτικών υπηρεσιών στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Μέι, υπεύθυνο για την υπόθεση είναι το φαινόμενο της «θεσμοθετημένης πολιτικής ορθότητας», που οδήγησε στην αποσιώπηση των εγκλημάτων, καθώς αυτά είχαν τελεσθεί από μέλη της πακιστανικής μειονότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή