Oι γαμήλιες φωτογραφίες του Πιτ και της Τζολί

Oι γαμήλιες φωτογραφίες του Πιτ και της Τζολί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Οι σχέσεις των ηθοποιών του Χόλιγουντ και άλλων προσωπικοτήτων, που προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας, με τον Τύπο υπήρξαν ανέκαθεν ταραγμένες. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί αστέρες αναλαμβάνουν να ελέγχουν οι ίδιοι την ποσότητα και ποιότητα των φωτογραφιών και πληροφοριών που διοχετεύονται στα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζεύγος Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ, που κατέχει άριστα το παιχνίδι χειρισμού των ΜΜΕ: μετά τη δημοσιοποίηση του γάμου τους στη Γαλλία, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν σε δύο έντυπα το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών από το μυστήριο. Οι Μπραντζελίνα, όπως κωδικά έχει βαφτιστεί το ζευγάρι, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 23 Αυγούστου στο ξωκλήσι του Σατό Μιραβάλ, που τους ανήκει. Χθες το People και το Hello φιλοξένησαν φωτογραφίες από τον γάμο, αποκαλύπτοντας ότι το νυφικό της Τζολί από τον οίκο Βερσάτσε έφερε –στο πέπλο– κεντημένες ζωγραφιές από τα έξι παιδιά του ζευγαριού. Ο Πιτ επέλεξε ένα κοστούμι από την ντουλάπα του, αλλά υποχρεώθηκε να δανειστεί μία γραβάτα ενός από τους γιους του, γιατί ξέχασε τη δική του.

Την ώρα που το ζεύγος αντιμετωπίζει με τόση –έστω ελεγχόμενη– διαφάνεια, μία άλλη υπόθεση συγκλονίζει το Χόλιγουντ: η κλοπή γυμνών φωτογραφιών πολλών διάσημων ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων της Ριάνα, της Τζένιφερ Λόρενς και της Κέιτ Απτον. Το FBI ερευνά την υπόθεση επίθεσης εναντίον των προσωπικών λογαριασμών τους από χάκερ, ενώ και η Apple εξετάζει κατά πόσον η υποκλοπή έγινε εφικτή μέσω της υπηρεσίας διαδικτυακής διανομής φωτογραφιών. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας», σχολίασε η εκπρόσωπος της Λόρενς, Λιζ Μαχόνεϊ. «Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, θα υποβάλουμε μήνυση σε όποιον τολμήσει να ποστάρει τις φωτογραφίες της Λόρενς», προειδοποίησε.

Καταδίκη στη Γαλλία

Μία διαφορετική μήνυση παραβίασης της ιδιωτικής σφαίρας που είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης δικαίωσε χθες το βασικό της θύμα. Ο λόγος για την ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ, την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, η οποία είχε προσφύγει κατά παπαράτσι ο οποίος τράβηξε φωτογραφίες της μέσα στο αυτοκίνητό της. Δικαστήριο καταδίκασε χθες τον φωτογράφο, αλλά και δύο στελέχη του περιοδικού Closer, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες. Στους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.300 έως 3.000 ευρώ. Δεν είναι ασφαλώς πολλά, αλλά είναι μια αρχή για να σταματήσει η αυθαιρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή