Μεταφορά του προεδρικού μεγάρου μετά από 91 χρόνια σχεδιάζει ο Ερντογάν

Μεταφορά του προεδρικού μεγάρου μετά από 91 χρόνια σχεδιάζει ο Ερντογάν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να μετακομίσει από το μέγαρο όπου εδώ και 91 χρόνια διαμένει ο αρχηγός του κράτους σε ένα νέο κτίριο που είχε κατασκευαστεί για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα εγκατασταθεί στο σημερινό προεδρικό μέγαρο, στην Τσάνκαγια.

«Θέλω να παραμείνω για ένα διάστημα στο μέγαρο της Τσάνκαγια. Και κατόπιν σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τα γραφεία στα καινούρια κτίρια», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην επίσημη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Το νέο συγκρότημα, που καταλαμβάνει έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι ακόμη υπό κατασκευή στα προάστια της πρωτεύουσας, σε μια δασώδη περιοχή. Η επιλογή της τοποθεσίας αυτής είχε επικριθεί έντονα από ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Ένα δικαστήριο διέταξε μάλιστα να σταματήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης, όμως η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν.

Το μέγαρο της Τσάνκαγια είχε επιλεγεί ως έδρα της τουρκικής προεδρίας το 1923 από τον ιδρυτή και πρώτο αρχηγό του κράτους της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή