Ζ. Ντεπαρντιέ: Περήφανος που η Σερβία δεν επέβαλλε κυρώσεις στη Ρωσία

Ζ. Ντεπαρντιέ: Περήφανος που η Σερβία δεν επέβαλλε κυρώσεις στη Ρωσία

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περήφανος που η Σερβία δεν ακολουθεί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο διεθνούς φήμης Γάλλος ηθοποιός του κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος επισκέπτεται το Βελιγράδι και τόνισε ότι η ζωή είναι πολύ όμορφη για να ασχολούμαστε με συγκρούσεις.

Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Ρώσος, ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην έδρα της σερβικής κυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Σερβία επέδειξε διορατικότητα, αποφασιστικότητα και ανθρωπιά με την απόφαση να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

"Είμαι υπερήφανος που η Σερβία δεν ακολούθησε την Ευρώπη όσον αφορά τον αποκλεισμό της Ρωσίας και την εισαγωγή κυρώσεων, επειδή είναι μια κατάσταση που σίγουρα θα επιλυθεί και μάλιστα εντός της Ευρώπης, μεταξύ των Ευρωπαίων. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχω εντυπωσιασθεί, επειδή με την απόφαση αυτή επιδείξατε τη διορατικότητά σας, την αποφασιστικότητα και την ανθρωπιά σας" είπε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Στην αναγγελία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι έως το τέλος του φθινοπώρου στο Βελιγράδι αναμένονται οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας, της Αλβανίας και της Κίνας, ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σημαίνουσες προσωπικότητες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη Σερβία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους λόγους της επίσκεψής του στη Σερβία, ο Γάλλος ηθοποιός είπε ότι επιθυμεί να γνωρίσει τον σερβικό πολιτισμό.

"Πρόκειται για μία μεγάλη, μικρή, αλλά μεγάλη χώρα όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό. Με ενδιαφέρει ο πολιτισμός και για τον λόγο αυτό βρίσκομαι εδώ. Δεν ήρθα να ζητήσω κάτι, παρά μόνο να γνωρίσω ανθρώπινους ανθρώπους. Θέλω να είμαι αναγνωρίσιμος στον κόσμο- επειδή είμαι πολίτης του κόσμου. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να ασχολούμαστε με συγκρούσεις και δεν είναι αναγκαίο να ορίζομαι ως υπήκοος Γαλλίας. Εγώ ορίζω τον εαυτό μου ως πολίτη του κόσμου" σημείωσε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τον γνωστό ηθοποιό είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά, και δήλωσε ότι τον τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επέδειξε μεγάλο σεβασμό προς τη Σερβία, την ιστορία της και "κατά κάποιον τρόπο και προς τη σερβική πολιτική".

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι στη διάρκεια της συνάντησης δεν υπήρξε συγκεκριμένη συμφωνία για πιθανή συνεργασία, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

"Είναι σημαντικό ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε κάθε μέρος του κόσμου, να μιλά όμορφα και καλά για τη Σερβία" εκτίμησε ο κ. Βούτσις και αποκάλυψε ότι απηύθυνε στον Γάλλο ηθοποιό ένα αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό.

"Ζήτησα, με κάποιο τρόπο, να υπάρξει μία μορφή συνεργασίας και να κάνει κάτι σε σχέση με τη Σερβία. Δεν είμαι ειδικός στην τέχνη, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μία ταινία που θα μιλά για τη Σερβία, ή θα μπορούσε να γυρίσει μία ταινία στη Σερβία. Είναι μία ιδέα και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δέχθηκε" ανέφερε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, μετά τη συνέντευξη Τύπου, δώρισε στον Γάλλο ηθοποιό ένα "σερβικό καλάθι", με τρία μπουκάλια κρασί και προϊόντα από τη Σερβία. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είπε ότι όταν θα είναι έτοιμο το κρασί από το οινοποιείο του, θα αποστείλει ένα κρασί παραγωγής του στον κ. Βούτσιτς.

Ο Γάλλος ηθοποιός απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα το 2013, αφού εγκατέλειψε τη Γαλλία ως μόνιμη κατοικία του εξαιτίας της υψηλής φορόλογησης των Γάλλων εκατομμυριούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή