Κέρδη αναμένει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στη Γερμανία

Κέρδη αναμένει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στη Γερμανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο θρίαμβος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στη Σαξονία αναμένεται να επαναληφθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις τοπικές εκλογές της Θουριγγίας και του Βραδεμβούργου.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση, το κόμμα που τείνει να γίνει ο εφιάλτης της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ αναμένεται να εισέλθει και στα δύο τοπικά Κοινοβούλια.

Γκάλοπ του δίνουν 8%

Στον αντίποδα, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), πρώην εταίροι της Μέρκελ, πιστεύεται ότι θα συνεχίσουν την καταστροφική τους πορεία και δεν θα ξεπεράσουν το όριο του 5%.

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης, η Εναλλακτική για τη Γερμανία αναμένεται να συγκεντρώσει 8% και στα δύο κρατίδια, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες γλιστρούν κάτω και από το 3% και συγκαταλέγονται πλέον στην κατηγορία «Αλλα κόμματα».

Στη Θουρηγγία αναμένεται να αναδειχθούν πρώτη δύναμη οι Χριστιανοδημοκράτες (36%) με δεύτερο το Κόμμα της Αριστεράς (26%). Αντίθετα, στο Βραδεμβούργο προηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες (33%), με δεύτερη δύναμη τους Χριστιανοδημοκράτες (25%) και τρίτο το Κόμμα της Αριστεράς (21%).

Η Εναλλακτική θα μπορούσε να δυσχεράνει μία μετάβαση από έναν μεγάλο συνασπισμό σε μία συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών-Κόμματος Αριστεράς στη Θουριγγία. Αλλωστε, σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο μεγάλος συνασπισμός θεωρείται η δημοφιλέστερη λύση.

Στο Βραδεμβούργο οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν είτε να συνεχίσουν να κυβερνούν με την Αριστερά είτε να συνάψουν μεγάλο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες, που επίσης συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις στους ψηφοφόρους του κρατιδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή