Ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την άφιξη του νέου προέδρου της Τουρκίας στο «αεροδρόμιο» της Τύμβου, δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, ο κ. Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ εξακολουθούν να επιμένουν στην αποτυχημένη εξωτερική πολιτική Νταβούτογλου. Ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος αδυνατεί να υψώσει τη φωνή του κατά του «Ισλαμικού Κράτους», για την απαγωγή του προσωπικού του τουρκικού προξενείου της Μοσούλης, την προηγούμενη Δευτέρα ύψωσε τον τόνο της φωνής του στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί την ομοσπονδιακή λύση με βάση την αρχή των δύο κρατών. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία θα βασίζεται στη συνεργασία της «ΤΔΒΚ» με την Κυπριακή Δημοκρατία, ένας ισχυρισμός τον οποίο δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση η Λευκωσία. Στον απόηχο των δηλώσεων, το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όπου προέβη σε απογοητευτικές δηλώσεις. Η Τουρκία πρέπει να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις καλής θέλησης, να συμμορφωθεί με όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσει κάθε παράνομη και προκλητική ενέργεια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή