Γιατί δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις

Γιατί δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Γάλλος υφυπουργός που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος επί τρία χρόνια, εξήγησε χθες ότι η «παράλειψη» αυτή οφειλόταν σε ψυχολογικούς λόγους, επειδή τον φόβιζε η γραφειοκρατία της χώρας του.

Ο Τομάς Τεβενού -ο οποίος την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από υφυπουργός Εμπορίου, μόλις εννέα ημέρες μετά τον διορισμό του ύστερα από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, και ταυτόχρονα εκδιώχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα- αρνήθηκε ότι εξαπατούσε σκόπιμα το Δημόσιο και διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε. Ο 40χρονος Τεβενού, που παραδέχθηκε επίσης ότι δεν πλήρωνε ούτε το νοίκι για το διαμέρισμα στο οποίο ζει στο Παρίσι, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine ότι πάσχει από ένα σύνδρομο, τη «γραφειοκρατικοφοβία». Αντί όμως να κερδίσει τη συμπάθεια των Γάλλων, ο ισχυρισμός του Τεβενού προκάλεσε θυμηδία. Ενας ραδιοφωνικός σταθμός κάλεσε μάλιστα στο στούντιο έναν ψυχολόγο για να επιβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους «φοβία για τη γραφειοκρατία».

Προσπαθώντας να περιορίσει τη ζημιά πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η νέα κυβέρνηση από το Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ο Τιερί Μαντόν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η πρόσφατη ανακάλυψη της γραφειοκρατικοφοβίας» μάς ενθαρρύνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την απλοποίηση του διοικητικού συστήματος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή