Νέα επικεφαλής στη Santander

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Αννα Μποτίν θα αναλάβει τα ηνία της ισπανικής τράπεζας Santander μετά τον απροσδόκητο θάνατο, χθες, του πατέρα της Εμίλιο από καρδιακή προσβολή. Η κ. Μποτίν είναι από σήμερα μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στην τραπεζική βιομηχανία και θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο των προγόνων της, που κατάφεραν να μετατρέψουν τη Santander στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης. Ηταν αναμενόμενο εδώ και καιρό ότι η κ. Αννα Μποτίν θα αναλάμβανε την ηγεσία της τράπεζας μετά τον πατέρα της Εμίλιο Μποτίν, ο οποίος στη διάρκεια των 28 χρόνων που έμεινε στο τιμόνι της κατάφερε να μετατρέψει τη μικρή τοπική τράπεζα που κληρονόμησε από τον πατέρα του σε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Τώρα το βάρος θα πέσει στην πενηντατριάχρονη Αννα Μποτίν, εδώ και χρόνια ψημένη στην επενδυτική και λιανική τραπεζική, η οποία ωστόσο θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τον πατέρα της.

Το πρώτο τεστ το οποίο αναμένεται να περάσει θα είναι τα stress test στα οποία υποβάλλει αυτή τη στιγμή τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μακροπρόθεσμα, όμως, οι επενδυτές θα περιμένουν από την κ. Μποτίν να ενισχύσει την κερδοφορία της τράπεζας ώστε να εξακολουθήσει να δίνει παχυλά μερίσματα και επίσης να επεκταθεί σε νέες αγορές. Πλέον η τράπεζα θα πρέπει να βρει και νέο πρόεδρο του βρετανικού βραχίονα της Santander, όπου ήταν πρόεδρος η κ. Μποτίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή