Περισσότεροι Τούρκοι επιθυμούν ένταξη στην Ε.Ε.

Περισσότεροι Τούρκοι επιθυμούν ένταξη στην Ε.Ε.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τούρκοι πολίτες διάκεινται πιο ευμενώς απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ωστόσο αντιθέτως οι πολίτες άλλων χώρες δεν έχουν την ίδια άποψη για την Τουρκία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η υποστήριξη στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε στο 53% σε σχέση με το 45% που καταγραφόταν το περασμένο έτος, αναφέρεται στην έρευνα που δημοσίευσε το ίδρυμα μελετών German Marshall Fund (GMF).

Το θετικό κλίμα έναντι της ΕΕ συνολικά σημείωσε επίσης αύξηση.

Τόσο οι υποστηρικτές της κυβέρνησης όσο και οι επικριτές της τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, ενώ το ποσοστό ήταν υψηλότερο μεταξύ αυτών που εγκρίνουν την εξωτερική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Παρομοίως η στήριξη προς το ΝΑΤΟ, του οποίου η Τουρκία αποτελεί μέλος, αυξήθηκε στο 49% σε σχέση με το 39% το περασμένο έτος και το 30% το 2010.

Ωστόσο, η εικόνα σχετικά με το πώς βλέπουν οι ξένοι την Τουρκία έχει αλλάξει. Μόλις το 36% των Αμερικανών πολιτών εξέφρασαν θετική άποψη για τη χώρα από 43% πέρυσι. Στην Ευρώπη τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα: μόλις το 31% των ερωτηθέντων εξέφρασαν θετική άποψη για την Τουρκία. Στη Γερμανία, το ποσοστό έπεσε ελαφρά, από το 24% στο 23%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή