ΚΟΣΜΟΣ

Λαγκάρντ: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου, όταν μίλησα για το θέμα των φόρων»

Λαγκάρντ: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου, όταν μίλησα για το θέμα των φόρων»

«Καλύτερα να μην πω πολλά,γιατί όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλεια μου» υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα  Financial Times, προσθέτοντας επίσης ότι « ο κλάδος της ναυτιλίας πραγματικά πληρώνει φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κ. Λαγκάρντ διατύπωσε την παραπάνω άποψη όταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος ρώτησε την επικεφαλής του ΔΝΤ:

«Αλλά, δεν είναι μέρος του προβλήματος ότι τόσοι πολλοί Έλληνες – ή άλλες πλούσιες ελίτ – έχουν μετακινηθεί σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερους φόρους;"

Όπως επισημαίνεται «εκείνη αναστενάζει και αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα» και συμπληρώνει:

«Ακούω από την πρεσβεία ότι υπάρχουν άνθρωποι στα τριάντα τους, ας πούμε, που αφήνουν και τη Γαλλία. Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα τους επειδή δεν αισθάνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις τους ή να βρουν ευκαιρίες, αυτό είναι πολύ λυπηρό».