T. Mπλερ: Καμία λογική στη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου

T. Mπλερ: Καμία λογική στη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα του ότι οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν εναντίον της ανεξαρτησίας και τόνισε ότι θεωρεί πως η διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει λογική.

Η τύχη του ΗΒ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Σκωτσέζοι είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή τους σε αυτό και εκείνους που υποστηρίζουν τους αυτονομιστές υπό τον εθνικιστή ηγέτη Άλεξ Σάλμοντ.

«Ελπίζω ότι η Σκωτία θα ψηφίσει να παραμείνει τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Μπλερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Σκωτία, μιλώντας σε μια σύνοδο για ζητήματα ασφαλείας στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Για όλους τους λόγους που εξήγησαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του ΗΒ, το να διαλύσουμε τον 21ο αιώνα τη συμμαχία ανάμεσα στις χώρες μας δεν θα ήταν λογικό, από πολιτική, οικονομική ή ακόμη και συναισθηματική άποψη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπλερ, πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1997 ως το 2007, ήταν ως σήμερα απών —σχεδόν εντελώς— από τον διάλογο σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Ο διάδοχός του, ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, έχει αναλάβει αντιθέτως πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία των ενωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή