ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Κάμερον: Θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον των τζιχαντιστών

Ντ. Κάμερον: Θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον των τζιχαντιστών

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε σήμερα την αποφασιστικότητά του να «λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους μετά την εκτέλεση του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς.

Με αυστηρό ύφος, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης που μόλις είχε προεδρεύσει της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra δε διευκρίνισε, στις δηλώσεις που μετέδωσαν τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, το είδος των πρόσθετων μέτρων που εξετάζονται.

«Θα εντοπίσουμε τους υπευθύνους και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Εμείς τις στηρίζουμε. Βρετανικά (καταδιωκτικά αεροσκάφη) Τορνέιντο και αεροσκάφη που θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές έχουν προσφέρει βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει θέμα να αναπτύξουμε χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις» προσέθεσε ο Κάμερον.

«Δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα» δήλωσε ο Κάμερον.

«Βήμα βήμα, θα τους αναχαιτίσουμε, θα τους εξαρθρώσουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει» τόνισε.

«Θα αντιδράσουμε με τρόπο ήρεμο, με ουσιώδη τρόπο, αλλά και με μία άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν θα δράσουμε μεμονωμένα, θα εργαστούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά επίσης και στην περιοχή» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Κόμπρα που συγκλήθηκε πριν από λίγες ώρες συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η αντίδραση του Λονδίνου αναμένεται ακόμα πιο έντονη καθώς το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα δεύτερο Βρετανό όμηρο στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «Βρετανό ήρωα.»