Ευρώπη 2 ταχυτήτων βλέπει ο Ολάντ

Ευρώπη 2 ταχυτήτων βλέπει ο Ολάντ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ μιας Ευρώπης «δύο ταχυτήτων» τάχθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμος και έτοιμος να προωθήσει περισσότερο τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από κοινού με τη Γερμανία. Παράλληλα, ο κ. Ολάντ απέρριψε τις πιέσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών να μειώσει ταχύτερα το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας και να προωθήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστικότερη, λέγοντας ότι η Γαλλία δεν μπορεί να κάνει σε πέντε χρόνια αυτό που η Γερμανία έκανε σε δέκα χρόνια.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη για νέες πρωτοβουλίες, όχι να άρει τις (ευρωπαϊκές) συνθήκες, αλλά να προχωρήσει περισσότερο με τη Γερμανία όσον αφορά την πολιτική ενοποίησης, όπως στους τομείς της ενέργειας, της ψηφιακής μετάβασης και των υποδομών», είπε ο χθες ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται πυρά από τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την εντολή του Eurogroup να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή