ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 300 Κούρδοι μαχητές κατά του ΙΚ

Συρία: 300 Κούρδοι μαχητές κατά του ΙΚ

Περισσότεροι από 300 κούρδοι μαχητές προερχόμενοι από κουρδικές περιοχές της Τουρκίας διέσχισαν τα συριακά σύνορα τη νύχτα για να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Πέρασαν τα σύνορα τη χθεσινή νύχτα, είναι περισσότεροι από 300", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές σε ποια ομάδα ανήκουν οι μαχητές αυτοί, οι οποίοι εντάχθηκαν στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη 'Αιν αλ-Αραμπ" (Κομπάνι στα κουρδικά) με στόχο να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Σφοδρές μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών άρχισαν το βράδυ της Τρίτης στα περίχωρα της πόλης αυτής, όπου το ΙΚ έχει ήδη καταλάβει περισσότερα από 60 χωριά, σφίγγοντας όλο και περισσότερο το κλοιό γύρω από το Κομπάνι, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, κουρδικό προπύργιο στα σύνορα με την Τουρκία.

Φοβούμενοι τη φρίκη και τις ωμότητες των ακραίων αυτών τζιχαντιστών, περίπου 45.000 Κούρδοι έχουν καταφύγει στην Τουρκία από την Πέμπτη. σύμφωνα με την Άγκυρα.

Χιλιάδες άλλοι συγκεντρώνονται σήμερα στα σύνορα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τύχη των 800 κατοίκων των χωριών που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές παραμένει "άγνωστη".