Εξουσία για δύο στο Αφγανιστάν

Εξουσία για δύο στο Αφγανιστάν

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντίπαλοι προεδρικοί υποψήφιοι του Αφγανιστάν υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για να μοιραστούν την εξουσία στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τερματίζοντας μήνες αναταραχής γύρω από τις προεδρικές εκλογές που αποσταθεροποίησαν τη χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς τα ξένα στρατεύματα ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Ο Άσραφ Γάνι, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες, Σάββατο βράδυ, αγκάλιασε τον αντίπαλό του Αμπντάλα Αμπντάλα, αφού υπέγραψαν τη συμφωνία.

Η τελετή στο προεδρικό μέγαρο μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Εκπρόσωπος του απερχόμενου προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ο Άιμαλ Φάιζι, δήλωσε πως ο Γάνι αναμένεται να ορκισθεί πρόεδρος μέσα σε μια εβδομάδα. Πρόσθεσε πως μία από τις πρώτες ενέργειες του Γάνι θα είναι να υπογράψει τη διμερή συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ που θα επιτρέψει να παραμείνει στο Αφγανιστάν μετά το 2014 μια μικρή δύναμη ξένων στρατευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή