Σε νέες δολοφονίες προτρέπει το Ισλαμικό Κράτος

Σε νέες δολοφονίες προτρέπει το Ισλαμικό Κράτος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ, με μήνυμα στο Ιντερνετ, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν αμερικανό ή ευρωπαίο άπιστο- κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο», δηλώνει ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ σε πολλές γλώσσες.

«Σκοτώστε τον άπιστο, είτε είναι στρατιωτικός είτε πολίτης», προσθέτει.

Το ακουστικό μήνυμα στα αραβικά, που συνοδεύεται από μεταφράσεις στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα εβραϊκά, δίνει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή χωρίς στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Χτυπήστε το κεφάλι του με μία πέτρα, σφάξτε τον με ένα μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας ή σπρώξτε τον από ψηλά, στραγγαλίστε τον ή δηλητηριάστε τον», λέει.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι καλεί τους ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και «να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς».

«Παγιδέψτε τους δρόμους με εκρηκτικά. Επιτεθείτε στις βάσεις τους. Κάντε επιδρομές στα σπίτια τους. Κόψτε τους τα κεφάλια. Μην τους αφήσετε να αισθανθούν ασφαλείς», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μουχάμαντ αλ-Αντνάνι σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ.

Ο εκπρόσωπος του ΙΚ επαινεί τους ισλαμιστές μαχητές στην Αίγυπτο για τις επιθέσεις τους εναντίον «των φρουρών των Εβραίων, των στρατιωτών του Σίσι, του νέου φαραώ της Αιγύπτου».

Μέλος της οργάνωσης Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο και πρόσφατα εξέφρασε την υποστήριξή της προς το ΙΚ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσφέρει στην ισλαμιστική οργάνωση οδηγίες για αποτελεσματικότερη δράση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν παραδεχθεί ότι υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Σινά και στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχουν αρνηθεί την παρουσία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή