ΚΟΣΜΟΣ

Η Συρία επιβεβαιώνει την κατάρριψη του αεροσκάφους από το Ισραήλ

Η Συρία επιβεβαιώνει την κατάρριψη του αεροσκάφους από το Ισραήλ

Η Συρία επιβεβαίωσε σήμερα την κατάρριψη συριακού μαχητικού από το Ισραήλ – το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 30 χρόνια – χαρακτηρίζοντάς την επιθετική πράξη.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό Σουκόι.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία η κατάρριψη του αεροσκάφους, που συμπίπτει με τις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σημειώθηκε «στο πλαίσιο της (ισραηλινής) υποστήριξης του τρομοκρατικού (Ισλαμικού Κράτους) και του Μετώπου αλ Νόσρα (σ.σ της οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα)».

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν προειδοποίησε σήμερα με ανακοίνωση ότι το Ισραήλ «θα αντιδράσει με χρήση στρατιωτικής βίας» σε οποιαδήποτε απειλή μετά την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τον ισραηλινό στρατό πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Θα αντιδράσουμε με τη χρήση στρατιωτικής βίας απέναντι σε κάθε απόπειρα απειλής της ασφάλειάς μας και παραβίασης της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο υπουργός μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους «που είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν».