Στη δημοσιότητα δεύτερο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο

Στη δημοσιότητα δεύτερο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο βίντεο με τον αιχμάλωτο βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο διάρκειας 6 λεπτών, ο Κάντλι δηλώνει πως έχει εγκαταλειφθεί από το Λονδίνο και κατηγορεί τις Δυτικές κυβερνήσεις πως «πιάστηκαν να κοιμούνται από την ταχύτητα με την οποία μεγαλώνει το Ισλαμικό Κράτος». Αναφέρει μάλιστα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, παρόλο που προσπάθησε να αποφύγει την εμπλοκή των ΗΠΑ σε πολέμους, όπως επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, τελικά ενεπλάκη σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν θα μπορούσε να κερδίσει.

Παράλληλα προειδοποιεί της Δύση πως έχει υποτιμήσει «τη δύναμη και το μαχητικό ζήλο του αντιπάλου της».

«Το Ισλαμικό Κίνημα είναι το πιο ισχυρό κίνημα τζιχαντιστών στην πρόσφατη ιστορία», συμπληρώνει ο όμηρος, που για δεύτερη φορά πέφτει θύμα απαγωγής στη Συρία.

Η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2012, οπότε και παρέμεινε όμηρος, με τα μάτια δεμένα και φορώντας χειροπέδες, για μια εβδομάδα. Χάρη στη βοήθεια ωστόσο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού απελευθερώθηκε ενώ επιστρέφοντας στη Συρία προς το τέλος του ίδιου έτους, απήχθη για δεύτερη φορά.

Η δημοσιοποίηση του νέου βίντεο συμπίπτει με την έναρξη των στοχευμένων επιθέσεων κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε αραβικά κράτη.

Το Λονδίνο δεν έχει λάβει οριστική απόφαση ακόμη για το αν θα συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή