Απειλούν με γυμνές φωτογραφίες την «Ερμιόνη»

Απειλούν με γυμνές φωτογραφίες την «Ερμιόνη»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Λίγες ημέρες μετά τα συγχαρητήρια μηνύματα των διεθνών ΜΜΕ για την ομιλία της ηθοποιού Εμα Γουάτσον στον ΟΗΕ περί φεμινισμού, ο βρετανικός ταμπλόιντ Τύπος γέμισε χθες με πηχυαίους τίτλους σαν αυτόν: «Οι κλεμμένες σέξι φωτογραφίες του μωρού του Χάρι Πότερ». Αφορμή ήταν η απειλή χάκερ ότι σε λίγες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν προσωπικές φωτογραφίες της, που υπεκλάπησαν από τον λογαριασμό της. Η χρονική στιγμή κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση από χάκερ, μοιάζει να θέλει να βάλει την ηθοποιό πίσω «στη θέση της». Οπως γράφει η αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian, Χάριετ Μίντερ, ήταν λες και ήθελε «να καταστήσει σαφές ότι αν τολμήσει να ορθώσει το ανάστημά της για οτιδήποτε άλλο, πέραν της μάρκας του μαγικού της ραβδιού, κάποιος εκεί έξω θα φροντίσει να την ταπεινώσει και να τη διαπομπεύσει».

H κινηματογραφική «Ερμιόνη» βρέθηκε στο στόχαστρο των χάκερ, που απειλούν να διοχετεύσουν στο Ιντερνετ γυμνές φωτογραφίες της σε αντίποινα για την ομιλία της, στην οποία εμφανίστηκε ως μαχητική φεμινίστρια. Αν και η αντίστροφη μέτρηση δεν επιβεβαιώνει ότι θα δημοσιοποιηθούν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, η ιστοσελίδα θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από μέλη της διαδικτυακής ομάδας 4chan, η οποία βρίσκεται πίσω από αντίστοιχες επιθέσεις σε βάρος άλλων γνωστών ηθοποιών, όπως η Τζένιφερ Λόρενς και η Κέιτ Απτον. Η αμερικανική ιστοσελίδα Gawker αποκάλυψε κάποιες αναρτήσεις που αποδεικνύουν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών είναι ευθεία απάντηση στην ομιλία της.

Σε μία από αυτές αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κάνει ηλίθιες ομιλίες στον ΟΗΕ και τώρα οι γυμνές της φωτογραφίες θα βρίσκονται online». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίμαχα σχόλια διεγράφησαν στη συνέχεια. Στη σελίδα των χάκερ υπάρχει μία φωτογραφία της Γουάτσον να σκουπίζει ένα δάκρυ και πίσω της ένα ψηφιακό ρολόι μετράει αντίστροφα. Στο κάτω μέρος της οθόνης αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα: «Ποτέ μην ξεχνάς, το καλύτερο που πέτυχες ώς τώρα».

Υπερασπίστηκε τη Λόρενς

Στις αρχές του μήνα η Γουάτσον είχε υπερασπιστεί τη φίλη της, Τζένιφερ Λόρενς, της οποίας δεκάδες φωτογραφίες σε προσωπικές στιγμές διοχετεύτηκαν στο Ιντερνετ. Η ηθοποιός έγραψε στο Tweeter: «Χειρότερο από την παραβίαση της ιδιωτικότητας μιας γυναίκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα σχόλια, που δείχνουν παντελή έλλειψη συμπόνοιας».

Περισσότερες από 100 γνωστές ηθοποιοί και διάσημες προσωπικότητες της σόουμπιζ ενεπλάκησαν στην υπόθεση, αφού είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους να υποκλέπτονται μέσα από την υποτιθέμενα ασφαλή υπηρεσία της Apple iCloud. Η εταιρεία εμφανίστηκε εξοργισμένη και κάλεσε τους χρήστες να ενισχύσουν την ασφάλεια των λογαριασμών τους με έναν πιο σύνθετο κωδικό. Ωστόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν και νέες επιθέσεις με θύματα την Κιμ Καρντάσιαν, τη Βανέσα Χάτσενς και την Αμπερ Χερντ. Στην ομιλία της η Γουάτσον αποκάλυψε ότι έγινε φεμινίστρια σε ηλικία 8 ετών, όταν χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά «αυταρχική» επειδή απλώς ήθελε να σκηνοθετήσει ένα έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή