Ρώσος καθηγητής-διάνοια χάθηκε στο δάσος και πέθανε

Ρώσος καθηγητής-διάνοια χάθηκε στο δάσος και πέθανε

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μαθηματικός και καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου βρέθηκε νεκρός σε πάρκο έξω από την Μόσχα, όπως ανέφεραν οι φοιτητές του.

Ο Αλεξέι Χερβονενκις από την Ρωσία έχει εξαφανιστεί μετά από βόλτα που έκανε την Κυριακή σε μεγάλο εθνικό πάρκο "Losiny Ostrov" της χώρας. Η σορός του άτυχου καθηγητή, 76 ετών, βρέθηκε την Τρίτη. Εικάζεται πως ο άτυχος άνδρας πέθανε από υποθερμία, αφού περιπλανιόταν για τουλάχιστον μια ημέρα. Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ο ακαδημαϊκός εκτός από την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργαζόταν και στην Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στη Μόσχα, ενώ βοήθησε στην ανάπτυξη της θεωρίας «Vapnik-Chervonenkis» στον τομέα της πληροφορικής. 

Σύμφωνα με τις αρχές δεκάδες άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε χρόνο στο δάσος της Ρωσίας, κυρίως το φθινόπωρο όπου η θερμοκρασία πέφτει κατά πολύ τη νύχτα με αποτέλεσμα τον θάνατο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή