Ε.Ε. προς Google: Ενημερώστε τους χρήστες ποια στοιχεία τους μαζεύετε

Ε.Ε. προς Google: Ενημερώστε τους χρήστες ποια στοιχεία τους μαζεύετε

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος πιέσεων προς την Google ασκείται από τις ευρωπαϊκές Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το BBC. Όπως αναφέρει το δίκτυο, οι Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων ζητούν από την αμερικανική μηχανή αναζήτησης να γνωστοποιεί με ακρίβεια στους χρήστες ποια προσωπικά στοιχεία τους έχουν συλλεχθεί.

Η «διαμάχη» της Google με τις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2012.

Τότε, η Google ανακοίνωσε ότι συνδυάζει δεδομένα που αντλεί τόσο από τη μηχανή αναζήτησης όσο και από τους δημοφιλείς ιστοτόπους ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού YouTube, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και χαρτών Google Maps.

Σύμφωνα με τις Αρχές προστασίας δεδομένων, ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών κρατών, οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ωστόσο, επί της ουσίας η Google δεν κρίθηκε ένοχη ότι υποκλέπτει δεδομένα. Εκείνο που της καταλογίστηκε είναι ότι δεν γνωστοποιεί αρκετές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που καταχωρούνται στο σύστημά της.

Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία άρχισαν έρευνα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η γαλλική Αρχή προστασίας δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή