Μπ. Νετανιάχου: Μεγαλύτερος κίνδυνος το Ιράν από το Ισλαμικό Κράτος

Μπ. Νετανιάχου: Μεγαλύτερος κίνδυνος το Ιράν από το Ισλαμικό Κράτος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τον κόσμο από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Το ΙΚ πρέπει να νικηθεί», υπογράμμισε ο Νετανιάχου, όμως πρόσθεσε: «το να νικήσουμε το ΙΚ και να αφήσουμε το Ιράν (να υπάρχει) ως μια δύναμη που απέχει λίγο από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι σα να κερδίζουμε τη μάχη και να χάνουμε τον πόλεμο».

«Οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν πρέπει να καταστραφούν πλήρως», επεσήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της πρόσφατης «επίθεσης γοητείας» της Τεχεράνης προς τη Δύση είναι να αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις εναντίον της και να «ξεπεραστούν τα εμπόδια στον δρόμο του Ιράν (προς την κατασκευή πυρηνικής) βόμβας».

Παράλληλα ο Νετανιάχου είπε ότι όλες οι εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις —περιλαμβανομένων του ΙΚ, της Χαμάς, της αλ Κάιντα και του Μετώπου αλ Νόσρα— πρέπει να εμποδιστούν προτού αποκτήσουν παγκόσμια κυριαρχία, συγκρίνοντας την εξάπλωση της τρομοκρατίας με τον καρκίνο. «Όπου και να κοιτάξουμε το επιθετικό Ισλάμ εξαπλώνεται», είπε χαρακτηριστικά. «Ο απώτερος στόχος τους είναι να κυριαρχήσουν στον κόσμο (…). Όπως ο καρκίνος που επιτίθεται σε ένα μέρος του σώματος, αλλά αν δεν ελεγχθεί, ο καρκίνος εξαπλώνεται», προειδοποίησε ο Νετανιάχου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή