Σήμα κινδύνου για την πιθανότητα έκρηξης του ιού

Σήμα κινδύνου για την πιθανότητα έκρηξης του ιού

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1,4 εκατομμύριο μπορεί να ανέρχονται τα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα μέχρι τον Ιανουάριο, αν δεν ληφθούν σκληρά μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας, προειδοποίησε το αμερικανικό Κέντρο για τον Ελεγχο Νοσημάτων και την Πρόληψη.

Την ίδια στιγμή θεωρείται απίθανο να είχε προσβληθεί από τον ιό Εμπολα ο Βρετανός που άφησε προχθές την τελευταία του πνοή στα Σκόπια. Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί η ανάλυση των δειγμάτων ιστών που εστάλησαν σε γερμανικό εργαστήριο, παραμένουν σε καραντίνα 35 άτομα.

Ο Βρετανός που πέθανε στα Σκόπια είχε φτάσει εκεί προερχόμενος από το Λονδίνο χωρίς να έχει καμία σχέση με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως δήλωσαν φίλοι του. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του εμφάνισε έντονους πόνους στο στομάχι και εμετούς. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, είχε καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.

Δεν πηγαίνουν για δουλειά

Στην Ισπανία η νοσοκόμα Τερέζα Ρομέρο που έχει προσβληθεί από τη νόσο δίνει μάχη για τη ζωή της. Υπό ιατρική παρακολούθηση και στην απομόνωση παραμένει ο σύζυγός της και ακόμα έντεκα άτομα. Ωστόσο ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο Κάρλος Γ΄, όπου νοσηλεύεται η Ρομέρο, είναι το γεγονός ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

Η Ισπανία συνέστησε ειδική κυβερνητική επιτροπή για να συντονίσει τον πόλεμο εναντίον του φονικού ιού, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Κάρλος Γ΄ προειδοποίησε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι «περίπλοκη και δύσκολη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή