Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν στόχο σιιτικές ζώνες της Βαγδάτης το Σάββατο. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αμύνεται προστατεύοντας την πρωτεύσουσα από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι εδώ και 4 μήνες έχουν κερδίσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλες πόλεις στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Reuters, η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε αργά το απόγευμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους μετά από εκρήξεις τριών αυτοκινήτων σε σιιτικές συνοικίες.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου στη βόρεια συνοικία της Καζιμίγια. Ακόμα 28 άτομα τραυματίστηκαν.

Δύο ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στη βορειοδυτική περιοχή της Σαούλα σε διάστημα 30 λετπών. Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά σε κατάστημα που πωλούσε παγωτά, με τον τελικό απολογισμό να φτάνει τους οκτώ νεκρούς και 18 τραυματίες. 

Στη δεύτερη έκρηξη, 600 μέτρα κάτω από το ίδιο κατάστημα, ένας μαχητής ανατίναξε το αυτοκίνητό του, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 44,  όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ιατρούς και αξιωματούχους της αστυνομίας.

Η περιοχή όπου έλαβε χώρα η επίθεση, περίπου 28 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, έχει υπάρξει πεδίο μαχών μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή