Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ από ΗΠΑ και Ολλανδία

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ από ΗΠΑ και Ολλανδία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ εξαπέλυσε 6 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Κομπάνι στη Συρία που πολιορκούν οι τζιχαντιστές χθες και σήμερα, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom).

Αμερικανικά και ολλανδικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης 3 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ κοντά στο Ταλ Άφαρ και το Χιτ χθες και σήμερα, ανέφερε η Centcom σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Επιπλέον, οι αμερικανικές δυνάμεις «διεξήγαγαν πολλές ρίψεις προμηθειών με στόχο να βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ» επισημαίνεται, ενώ στην ανακοίνωση αυτή προστίθεται ότι τα φορτία που περιείχαν τρόφιμα, νερό και πυρομαχικά ερρίφθησαν σε περιοχές γύρω από το Μπάιτζι, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ.

Οι βομβαρδισμοί κοντά στο Κομπάνι έπληξαν μια θέση μάχης του Ισλαμικού Κράτους και δύο μικρές μονάδες, προκάλεσαν ζημιές σε ένα κέντρο ελέγχου και κατέστρεψαν 3 φορτηγά, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Στο Ιράκ μια αεροπορική επιδρομή βόρεια του Ταλ Άφαρ έπληξε μια μικρή μονάδα του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ δύο μικρές μονάδες της οργάνωσης βρέθηκαν στο στόχαστρο των δύο επιδρομών βορειοδυτικά του Χιτ.

Στις ρίψεις προμηθειών κοντά στο Μπάιτζι, τα αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν 8 τόνους πυρομαχικών, 7800 λίτρα και πλέον νερού και 7300 και πλέον γεύματα.

Σύμφωνα με τη Centcom οι ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το Μπάιτζι, 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, αλλά το Ισλαμικό Κράτος «συνεχίσει να διεξάγει επιχειρήσεις» στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή