Κομισιόν: Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών θα ανατεθεί στη Βιολέτα Μπουλτς

Κομισιόν: Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών θα ανατεθεί στη Βιολέτα Μπουλτς

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποφάσισε να αναθέσει στη νέα υποψήφια επίτροπο της Σλοβενίας Βιολέτα Μπουλτς το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών και να ορίσει αντιπρόεδρο της επιτροπής το Σλοβάκο Μάρο Σέφκοβιτς με το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, ανακοίνωσε πριν από λίγο σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ανακοίνωση της επιτροπής σημειώνει ότι το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σήμερα, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, το νέο κατάλογο των ευρωπαίων επιτρόπων με τη νέα υποψήφια επίτροπο της Σλοβενίας, Βιολέτα Μπουλτς, στη θέση της Άλενκα Μπράτουσεκ που απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τόσο η Σλοβένα Β. Μπουλτς, όσο και ο Σλοβάκος Μ. Σέφκοβιτς θα περάσουν από τη διαδικασία των ακροάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο που θα ορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ακροάσεων, τονίζει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή