Aποδέσμευση 6,2 δισεκατομμυρίων δολ. κατά του Έμπολα ζητά ο Ομπάμα από τη Γερουσία

Aποδέσμευση 6,2 δισεκατομμυρίων δολ. κατά του Έμπολα ζητά ο Ομπάμα από τη Γερουσία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από την αμερικανική Γερουσία να εγκρίνει την αποδέσμευση νέων κεφαλαίων ύψους 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη μάχη εναντίον της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους που είναι ενήμεροι για το αίτημα αυτό.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί οι νομοθέτες να αποδεσμεύσουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντίδραση στη θανατηφόρο ασθένεια, και να διαθέσουν άλλο 1,5 δισεκ. δολάρια για τους προληπτικούς σχεδιασμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Τα κεφάλαια αυτά, σύμφωνα με τον βοηθό στο Γραφείο αυτό του Λευκού Οίκου, θα «ενισχύσουν τις συνεκτικές προσπάθειες μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επείγουσα κατάσταση στην πηγή της και να προστατεύσουμε περαιτέρω τους Αμερικανούς εδώ στην πατρίδα».

Το αίτημα αναμένεται να κατατεθεί στις επιτροπές προϋπολογισμού της Γερουσίας αργότερα απόψε, σύμφωνα με πηγές στο σώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή