Τριγμοί στην κυβέρνηση Νετανιάχου

Τριγμοί στην κυβέρνηση Νετανιάχου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς οξεία πολιτική κρίση οδεύει το Ισραήλ, καθώς εταίροι του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προσδιορίζει τη χώρα ως εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την Κυριακή,  έπειτα  από θυελλώδη συζήτηση, το  νομοσχέδιο  με 14 ψήφους υπέρ και 6 κατά, που προβλέπει την ενίσχυση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους εις βάρος του δημοκρατικού του χαρακτήρα, σύμφωνα με τους πολεμίους της πρότασης νόμου, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για θεσμοθέτηση καθεστώτος διακρίσεων.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου κατά την κατάθεσή του στην Κνεσέτ την περασμένη Τετάρτη, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρεβέν Ριβλίν, ο οποίος υποστήριξε ότι το κείμενο αντιτίθεται στο όραμα των ιδρυτών του ισραηλινού κράτους, που προσέβλεπαν στην ισότητα με τους Αραβες πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή